Zadaj pytanie on-line

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies sklepu Mega Medic - internetowy sklep medyczny

 

Sklep Mega Medic zapewnia swoim Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę  danych osobowych

Administratorem danych osobowych użytkowników sklepu Mega Medic pod adresem https://megamedic.pl/  (dalej jako Sklep) jest właściciel firmy Technoana Barbara Loozen, Kraśnik Górny 22, 59-700 Bolesławiec, Nip: 782-118-59-49 – Barbara Loozen (dalej jako administrator danych osobowych).

W związku z przetwarzaniem przez Sklep  Twoich danych osobowych, przysługuje Ci prawo do dostępu do danych, do ich sprostowania, usunięcia, przeniesienia lub ograniczenia przetwarzania danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych. Masz również prawo do cofnięcia wyrażonej przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych osobowych. W tym celu należy się zwrócić do administratora danych za pośrednictwem adresu sklep@megamedic.pl albo listownie na dres siedziby administratora.

Przysługuje Ci również prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawo do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

Kiedy przetwarzamy Twoje dane stosujemy się do następujących regulacji prawnych:

- ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 833 ze zm.,)

- ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.);

- art. 6 ust. 1 lit. a , b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Dane, jakie przetwarzamy, zbierane są  w momencie składania przez Ciebie zamówienia,  zakładania konta w naszym Sklepie lub też zapisania się do newslettera. Podanie przez Ciebie danych zawsze jest dobrowolne. Do danych tych należy: imię i nazwisko, adres, numer telefonu, e-mail. Dodatkowe dane zbierane są przez pliki cookies, o czym przeczytasz dalej.

Dane te przetwarzamy jedynie w zakresie, w jakim wyraziłeś na to wyraźnie zgodę, wypełniając odpowiedni formularz lub zaznaczając stosownej treści checkboxa tj. w celu realizacji umowy, udzielenia odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie, wysyłki newslettera. 

 

Zgodnie z art. 31 ust. 1 ustawy o ochronie danych osobowych, administrator może powierzyć innemu podmiotowi, w drodze zawartej na piśmie umowy, przetwarzanie danych z zachowaniem zasad przewidzianych w powołanym przepisie ustawy o ochronie danych osobowych.

 

Informujemy, że dane osobowe zgromadzone przez Sklep mogą zostać przekazane uprawnionym organom państwowym, na ich żądanie, w związku z prowadzonymi przez nie postępowaniami.

 

Polityka plików cookies

Kiedy odwiedzasz nasz Sklep automatycznie zbierane są również dane dotyczące Twojej wizyty, m.in. adres IP. Wiąże się to z używaniem  tzw. plikami cookies (ciasteczka).  Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu.

Jednocześnie informujemy, że nie korzystamy z plików cookies podmiotów trzecich.

Bezpieczeństwo

Informacje o użytkowniku Sklepu przetwarzane są przez administratora z zachowaniem należytej staranności oraz zapewnieniem stosownych środków technicznych i organizacyjnych w celu zabezpieczenia danych osobowych przed dostępem osób nieupoważnionych. Dostęp do danych mają jedynie upoważnione do tego osoby, tj. pracownicy i zleceniobiorcy administratora.  Wszystkie te osoby zostały zobowiązane do zachowania tych danych w tajemnicy.

 

Linki na naszej stronie

Pragniemy zwrócić  uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres sklep@megamedic.pl bądź telefonicznie pod numerem 75 735 17 22.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl